Se godt på kort og langt sigt

Du skal vælge flerstyrkeglas (kaldes også progressive eller bifokale/trifokale glas), hvis du hverken kan se klart tæt på eller langt fra. Et flerstyrkeglas har nemlig et felt foroven, som korrigerer synet, når du skal se langt, og et felt forneden, som korrigerer synet, når du fx skal læse. I midten kan der være et felt, som korrigerer synet, når du skal se på mellemafstande.

Flerstyrkeglas kaldes også progressive glas. Man hører af og til at nye brugere siger at de er svære at vænne sig til. Det skyldes som regel, at det i særlig grad med flerstyrkeglas gælder, at man får, hvad man betaler for. Der er stor forskel på både størrelser af synsfelter og tilpasningen i forhold til brugeren. Det betyder, at der i de prisbillige modeller er større felter, hvor billedet forvrænges og det skal øjnene først lære at tilpasse sig.

Bedre tilpasning med øjenscannere
De store glasproducenter udvikler til stadighed nye teknologier, der skal forbedre vores mulighed for at få det bedste syn. Teknologien dækker over både bedre opmålingsudstyr hos optikerne og endnu mere avanceret glasbearbejdningsudstyr hos glasproducenterne.

Det hele handler om at måle øjnenes tilstand bedst muligt. Her kommer flere og flere målepunkter og forhold kommer med. Fx har man nu mulighed for at kompensere for uhensigtsmæssigheder i øjets rotationscenter. Det næste er så at man formår at overføre målingerne til glassene, så de kan kompensere for de ændringer, der livet igennem kommer i forhold til øjets ”default” indstilling.

Med de nye målemetoder og glastyperne, der kan produceres efter måleresultaterne, opnår man 100% skræddersyede glas, der udnytter synspotentialet optimalt.

Læs mere om Essilors Eyecode scanner.

Læs mere om Rodenstocks DNEye® scanner.