Se på jobbet med nye øjne

Med en skærmbriller kan du fokusere på skærmen, der er længere væk end den afstand du normalt holder en bog eller avis. En skærmbrille giver dig de bedste arbejdsforhold når du sidder meget foran en skærm og arbejder.

Skærmbriller tilpasset dine personlige behov
Udviklingen indenfor brilleglas gør, at optikeren kan tilpasse en skærmbrille præcis efter dine personlige synsbehov. Det betyder, at man ikke længere behøver at tage en skærmbrille af og på i skiftende arbejdssituationer. Skærmbriller kan nemlig tilpasses således, at du kan se skarpt hen til skærmen samt fra skærmen ud til 1 – 4 meters afstand, afhængig af valg af glas. Skærmbrillen er derfor individuelt tilpasset dine synsbehov.

Man vil typisk fra 40 års alderen have behov for en skærmbrille. Det skyldes at øjets evne til at stille skarpt svækkes med alderen. Har man svært ved at se hvad der står på skærmen, kommer man hurtigt til at sidde i uhensigtsmæssige stillinger, som kan give hovedpine og nakke- og skulderproblemer.

Hvilke muligheder har du?
Hvis du har brug for en skærmbrille på jobbet, skal virksomheden betale for brillen.

Du har ret til en betalt synsundersøgelse, hvis du har gener pga dit skærmarbejde og viser det sig, at du har behov for synskorrektion, skal arbejdsgiveren betale for en aflastningsbrille.

“Afhængig af dit behov – kan du få skærmbriller med forskellige afstandsstyrke. Besøg din optiker og forhør dig om dine muligheder”