Børns øjne skal også beskyttes mod sollys

Børn tilbringer meget mere tid udenfor end de fleste voksne, og netop derfor er solbriller, der afviser optimalt for solens skadelige ultraviolette stråler så vigtige. Specielt fordi mange unge og børn tilbringer så meget mere tid udenfor end mange af os voksne gør, mener nogle eksperter at det der svarer til en livslang eksponering af UV stråler allerede kan være opnået omkring 18 års alderen. Da for megen eksponering for UV-stråling kan hænge sammen med udviklingen af ​​grå stær og andre øjenproblemer, er det en god ide at lære børn at bruge kvalitets solbriller i en tidlig alder når de er ude i stærk sol.

Pas på børn i solen
UV-stråler er ikke de eneste skadelige stråler fra solen. Forskere mener også at langtids eksponering for højenergi synlige lysstråler (HEV, også kaldet blåt lys) kan forårsage øjenskader over tid og udgør især en forøget risiko for udviklingen af makuladegeneration (AMD) senere.

Børns øjne er mere modtagelige for UV-og HEV stråling end voksnes fordi linsen i barneøjet ikke er veludviklet tilstrækkeligt til at filtrere disse højenergi stråler. Dette gælder i høj grad for små børn og det er derfor vigtigt at børn bærer beskyttende solbriller eller kasketter udendørs så tidligt i livet som muligt når solen er stærk.

I forbindelse med solbriller er det væsentligt at vide, at farven på glassene intet har at gøre med brillens UV-beskyttelse. Sålænge din optiker kan garantere at glassene blokerer 100% for solens UV stråler er valget af farve underordnet og blot et spørgsmål om personlig stil.